Problem with MSN 7.5 & Escargot login


#1

Hi,
today I’ve decided to register in Escargot and download the patched MSN to have MSN again…But it doesn’t let me log in! It return the 81000306 error, and I have no idea how to fix it. Also, Escargot Troubleshotter program give me this log:

Environment Information:
Windows version 6.1.7601 (Windows 7)
Locale: it-IT Program Files x86: C:\Program Files

Client Version Information:
Version 7.5.0311 at C:\Program Files\MSN Messenger

Patch Status:
Version 7.5.0311 is patched

Ping Test:
Trying to ping Escargot:
Success Success Success Success
Connectivity OK

Escargot Connectivity Test:
Connecting to Escargot MSNP server:
Received VER reply

Connecting to Escargot nexus server (may take some time):
Received DALogin reply

SSL Certificates & Protocols:
Enabled security protocols:
SSL 3.0 TLS 1.0

Internet Explorer Version Check:
Internet Explorer 8

Flash Player Version Check:
Flash Player for Internet Explorer version 27.0.0.183

Misc:
MSN Messenger logging is currently DISABLED

Everything works but login is disabled. Someone could tell me why? I’ve tried pre-patched msn on Windows 7 and Windows 10.


Problem with logging in on MSN Messenger (Windows 7 Enterprise)
#2

I didn’t know there was an Escargot troubleshooter. Also, I’m pretty sure it’s normal to have logging disabled. I was able to log in using Messenger 7.5 (client in English) on Windows XP, and I did have the disappearing contact list problem for a while, but it had been fixed for my account.

If you want, I could probably whip up a Windows XP (unactivated copy) VM for you to try Messenger 7.5 in (connecting through TeamViewer), to see if it’ll work.

[details=Hidden]
I use Escargot on my main Windows XP laptop, but it seems to be having some hardware problems, and I don’t want it to die before I’m ready to fix it, so I would have offered to have you connect using that (obviously on the Windows XP “Guest” account), but I decided not to.This text will be hidden[/details]


#3

I have also a Windows XP copy, but I didn’t try to run patched-msn on it! I do this now, if there is a problem I will setup TeamViewer :slight_smile:


#4

I didn’t resolve the problem…In these days, when I will have a free time, I tell you when I setup TeamViewer, so you could do something. I’ve tried on Windows XP, 7 & 10 in a virtual machines…Somewhere I should have one PC with Windows XP installed natively, I’ll try to run prepatched-msn even on it.